GAU Network etki alanından hesabınızda oturum açın.
Kaydınız yok mu? Şimdi Kaydolun !
Giriş Yap :
Kullanıcı Adı : Kullanıcı adımı unuttum
Şifre : Şifremi Unuttum
Üye değil misiniz? Şimdi kaydolun!
Kullancı Adı : GAU Web Mail
Adım Soyadım :
E-Mail Adresim :
Kayıt Ol : GAU Web Mail
Kayıt Ol : GAU Öğenci Mail
Kayıt Ol : GAU Öğrenci Bilgi Sistemi
Kullanıcı Adı : GAU Öğrenci Bilgi Sistemi
Şifre : GAU Öğrenci Bilgi Sistemi
Kullanıcı Adı : GAU Kütüphane
Kayıt Ol : GAU Kütüphane

GAÜ KKTC BAYRAĞINI ULUSLARARASI HAVA SAHASINA TAŞIYOR

Tarih: 29/09/2017

MUHTAROĞULLARI: “KKTC HALKININ BEKLEDİĞİ KENDİ BAYRAĞIMIZI TAŞIYACAĞI BİR HAVA YOLU ŞİRKETİ İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ),  havacılık ve pilotaj alanında büyümeye devam ediyor.

GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başnaı Serhat Akpınar başkanlığında, GAÜ Uluslararası Havacılık Akademisi İstanbul Merter yerleşkesinde gerçekleştirdiği toplantıda, havacılık alanında önemli kararlar aldı. Gerçekleşen toplantı bünyesinde GAÜ bünyesinde kurulacak olan “Hava Taxi” işletmesi için start verildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan GAÜ Havacılık Yüksekokulu Müdürü, Kaptan Pilot Mehmet Muhtaroğulları, GAÜ bünyesinde hava taxi işletmesi için start verdiklerini belirterek, bünyelerine; bir adet busines jet ve 19 koltuk kapasiteli jet uçağı alımıyla ilgili işlemlerin başlatıldığını ifade etti. En kısa zamanda Kıbrıs, Türkiye ve daha sonra da üçüncü ülkelere de uçuşlar yapılabilecek şekilde çalışmaların başladığını belirten Muhtaroğlları, “KKTC halkının beklediği kendi bayrağımızı taşıyacağı bir hava yolu için de çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.

Muhtaroğullari açıklamasının devamında ise şunları söyledi;

“Girne Amerikan Üniversitesi, havacılık dalında her gün yeni adımlar atmaktadır. Bu yıl havacılık bölümündeki öğrenci sayısının artması ve özellikle pilotaj bölümündeki öğrenci sayısındaki artış sebebiyle, GAÜ filosundaki uçak sayısını artırmak için iki adet DA 40 model ve bir adet DA42 çift motor uçağın alımı için karar almıştır. Son zamanlarda havayolu şirketlerindeki pilot ihtiyacı nedeniyle Türkiye’de ki havacılık okulları kadrolarını genişletirken, KKTC `de bir ilki başaran GAÜ Havacılık Yüksek Okulu olarak bizlerde kadromuzu ve eğitim uçak sayımızı artırmak için kararımızı aldık ve yolumuza hızla devam etmekteyiz” dedi.