GAU Network etki alanından hesabınızda oturum açın.
Kaydınız yok mu? Şimdi Kaydolun !
Giriş Yap :
Kullanıcı Adı : Kullanıcı adımı unuttum
Şifre : Şifremi Unuttum
Üye değil misiniz? Şimdi kaydolun!
Kullancı Adı : GAU Web Mail
Adım Soyadım :
E-Mail Adresim :
Kayıt Ol : GAU Web Mail
Kayıt Ol : GAU Öğenci Mail
Kayıt Ol : GAU Öğrenci Bilgi Sistemi
Kullanıcı Adı : GAU Öğrenci Bilgi Sistemi
Şifre : GAU Öğrenci Bilgi Sistemi
Kullanıcı Adı : GAU Kütüphane
Kayıt Ol : GAU Kütüphane

GAÜ, ULUSLARARASI SİVİL HAVACILIK ÖRGÜTÜ (ICAO)’NIN TOPLANTISINA KATILDI

Tarih: 21/03/2018

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Havacılık Yüksekokulu Müdürü, Kaptan Pilot Mehmet Muhtaroğulları, Türkiye Sivil Havacılık Merkezi’nde, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) tarafından düzenlenen “Next Generation Aviation Professionals” konulu toplantıda GAÜ ve KKTC’yi temsil etti.

Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü ICAO "Next Generation Aviation Professionals" (NGAP) Projesi kapsamında başlatmış olduğu girişimin konu alındığı toplatıya, Türkiye çapında toplamda GAÜ ile birlikte 8 üniversite katılırken, KKTC’den sadece yine GAÜ yeraldı.

Konuyla ilgili açıklamda bulunan, GAÜ Havacılık Yüksekokulu Müdürü, Kaptan Pilot Mehmet Muhtaroğulları, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) tarafından havacılık sektöründe gelecek yıllarda yetişmiş, kalifiye personel açığının oluşacağının öngörüldüğünü belirterek, bu kapsamda yine ICAO öncülüğünde "Next Generation Aviation Professionals" (NGAP) girişimi başlatıldığını bildirdi. Muhtaroğulları, Türkiye genelinden 8 üniversitenin katıldığı toplantıya, KKTC’den yalnızca GAÜ’nün yer aldığını ifade ettiği açıklamasında, ICAO’dan gelen yetkililere, KKTC ve GAÜ’yü tanıtma fırsatı bulduklarını söyledi. Ayrıca, toplantı bünyesinde, 2035 yılına yönelik vizyon ve planların tartışıldığını söyleyen Muhtaroğulları, GAÜ’nün havacılık alınındaki gelişimininde, bu program dahilinde olacağını söyledi.