GAU Network etki alanından hesabınızda oturum açın.
Kaydınız yok mu? Şimdi Kaydolun !
Giriş Yap :
Kullanıcı Adı : Kullanıcı adımı unuttum
Şifre : Şifremi Unuttum
Üye değil misiniz? Şimdi kaydolun!
Kullancı Adı : GAU Web Mail
Adım Soyadım :
E-Mail Adresim :
Kayıt Ol : GAU Web Mail
Kayıt Ol : GAU Öğenci Mail
Kayıt Ol : GAU Öğrenci Bilgi Sistemi
Kullanıcı Adı : GAU Öğrenci Bilgi Sistemi
Şifre : GAU Öğrenci Bilgi Sistemi
Kullanıcı Adı : GAU Kütüphane
Kayıt Ol : GAU Kütüphane

GAÜ, 7 ARALIK ULUSLARARASI SİVİL HAVACILIK GÜNÜ DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLANDI

Tarih: 07/12/2017

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Havacılık Yüksekokulu Müdürü, Kaptan Pilot Mehmet Muhtaroğulları, 7 Aralık Uluslararası Sivil Havacılık Günü’nde yayımladığı mesajında şunları söyledi;

“Türkiye’nin de kurucu üyesi olduğu Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) 7 Aralık 1944 tarihinde imzalanan Şikago Sözleşmesi ile kurulmuştur.1944 yılından bu yana  7 Aralık tarihi de tüm dünyada “Dünya Sivil Havacılık Günü” olarak kutlanılmaktadır.

21.yüzyılda sivil havacılık, dünya ülkelerini ve insanları, birbirlerine yakınlaştırarak; hem ekonomik; hemde sosyal kalkınmalarına büyük katkılar sağlamaktadırlar.

Devletlerin, ekonomik ve kültürel gelişiminde havacılığın öneminin farkında olan bizler, havacılık sisteminin gelişimine, Girne Amerikan Üniversitesi ve Ulusslararası Havacılık Akademisi olarak, yetiştirdiğimiz nitelikli hava görevlileri ve pilotlar ile katkı sunmaya devam edeceğiz” dedi.