HAVACILIK YÜKSEKOKULU

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜSEM’DEN GENEL MUHASEBE VE MALİ TABLOLAR SERTİFİKA KURSU

Girne Amerikan Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (GAÜ-SEM) tarafından, Genel Muhasebe ve Mali Tablolar kursu sertifika programı düzenleniyor.

Konuyla ilgili GAÜ-SEM’den yapılan açıklamada, 8 hafta sürecek olan Genel Muhasebe ve Mali Tablolar kursu için başvuruların başladığı belirtilirken, kursun haftada 2 gün 4 saat toplam da ise 2 ay 30 saat olarak verileceği açıklandı.

Genel Muhasebe ve Mali Tablolar kursu için, GAÜ-SEM kurs eğitiminde yer alacak ana başlıklarsa şu şekilde sıralandı;

Programda sunulacak eğitime ilişkin içerikler; Muhasebe kuramı ve temel kavramları, muhasebenin fonksiyonları ve türleri, muhasebe kullanıcıları ve kullanıcıların bilgi ihtiyaçları, tek düzen hesap planı, hesap kavramı, muhasebe süreci ve belgeler, yevmiye defteri, büyük defter, envanter ve mizan işlemleri, mali tablo kavramı ve türleri, bilanço kavramı, varlık ve kaynak hesaplarının işleyişleri, bilanço oluşturulması, gelir tablosu kavramı ve hazılanması, diğer mali tablolar bilgilerinin edinilmesi amaçlanmıştır.

GAÜ-SEM’den yapılan açıklamada Genel Muhasebe ve Mali Tablolar kursu ile katılımcılara, muhasebede kullanılan belge ve tabloları düzenleyebilme ve defterleri tanıyabilme yeterlilikleri kazandırılacağı ve konu hakkında temel bilgilerinin, becerilerinin öğretilmesi hedeflendiği belirtildi. Ayrıca, programın tamamlanmasına müteakip yapılacak sınav sonrası başarılı olanlara setifika verileceği söylendi.